-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Těstoviny se špenátem a ricottou
Těstoviny se špenátem a ricottou je lehký pokrm vhodný k obědu i k večeři. Díky jemnosti, kterou mu dodává ricotta chutná prostě skvěle. Na ozdobu i chuť jsem použil opražené piniové oříšky. Použil jsem těstoviny “trubky” penne, ale jídlo se hodí i k dalším druhům těstovin.
Piniové oříšky použité v tomto receptu nejsou tolik známé a používané v české kuchyni, ale jedná se o zajímavé zpestření jídelníčku. Ačkoli by název mohl zmást, tak piniové oříšky vlastně nejsou oříšky ale semínka borovice pinie (pinus pinea).
Suroviny do těstovin se špenátem a ricottou:
- těstoviny – zvolte své oblíbené těstoviny, já tento pokrm vařím výhradně z Penne, které mi k tomuto jídlu sedí nejvíce
- smetana – používám klasickou na vaření, která není tak hutná a výsledné jídlo nepůsobí těžce POZOR: smetanu přidávejte vždy poté, co stáhnete jídlo z plamene jinak se srazí
- piniové oříšky – určitě je zkuste, jsou velmi chutné, můžete však použít i opražené mandle
- baby špenát – použijte baby špenát, špenátový protlak není vhodný
- ricotta – zjemní jakékoli jídlo a zde funguje perfektně
- parmezán – dodává nejen italským receptům s těstovinami skvělou chuť
Další recepty s těstovinami, které stojí za ochutnání:
Ingredients
Penne se špenátem a ricottou
Directions
Těstoviny, které jste si pro recept zvolili dejte vařit do vroucí vody a uvařte dle návodu - ideálně na skus tzv. al dente. Nakrájejte si šalotku na proužky a česnek nasekejte na jemno.
Porci piniových oříšků vhoďte na rozpálenou pánev a zlehka je opražte. Postačí jim 1-2 minuty na středním plameni. Poté dejte oříšky stranou.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte připravenou šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. Ihned po zesklovatění přidejte propláchnutý baby špenát a mírně ho poduste, aby zmenšil svůj objem.
Poté stáhněte z plamene a přidejte smetanu, ricottu a polovinu parmazánu. Směs důkladně rozmíchejte a poté, co se sýr rozpustí přidejte těstoviny. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti.
Conclusion
Tento pokrm servírujte do hlubokého talíře, který jsem já bohužel neměl k dispozici. Poté posypte druhou polovinou parmazánu a opraženými piniovými oříšky.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Těstoviny se špenátem a ricottou
Ingredients
Penne se špenátem a ricottou
Follow The Directions
Těstoviny, které jste si pro recept zvolili dejte vařit do vroucí vody a uvařte dle návodu - ideálně na skus tzv. al dente. Nakrájejte si šalotku na proužky a česnek nasekejte na jemno.
Porci piniových oříšků vhoďte na rozpálenou pánev a zlehka je opražte. Postačí jim 1-2 minuty na středním plameni. Poté dejte oříšky stranou.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte připravenou šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. Ihned po zesklovatění přidejte propláchnutý baby špenát a mírně ho poduste, aby zmenšil svůj objem.
Poté stáhněte z plamene a přidejte smetanu, ricottu a polovinu parmazánu. Směs důkladně rozmíchejte a poté, co se sýr rozpustí přidejte těstoviny. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti.
Leave a Review